Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθ. Περικλής Α. Μήτκας, υποδέχθηκε την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, στα γραφεία της Αρχής, την Πέμπτη 11-7-2024. Την Υπουργό συνόδευε η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ), Δρ. Μαίρη Ιωαννίδου-Κουτσελίνη.

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την εγκατάσταση παραρτημάτων τόσο των ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο, όσο και των κυπριακών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ο ρόλος των δύο ανεξάρτητων αρχών στη διασφάλιση ποιότητας της σχετικής διαδικασίας και οι οικείες διατάξεις που διέπουν την ίδρυση και εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δρ. Ιωάννης Σαββίδης, Προϊστάμενος του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και ο κ. Λουκάς Ξενοφώντος, Μορφωτικός Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας.

2024.7.11 Επίσκεψη Υπουργός Παιδείας Κύπρου